The Box is de one-woman show van Leigh Van den Acker. Dat ben ik, 33 jaar jong, afkomstig uit Schriek en sinds kort woonachtig te Tremelo. Ik werd prachtig op foto gezet hiernaast door Liesje Brockley

The Box is mijn happy place waar ik leuke en aparte cadeaus verzamel voor jou. Ik zoek deze leuke spullen ook niet te ver. De meeste handgemaakte producten zijn 100% Belgisch, want het merendeel ervan maak ik zelf.

Ik verkoop ook handgemaakt moois van onder andere mijn mama en enkele vrienden. De rest van mijn gamma, zoals de snuisteringen en het snoep, bestaat uit Europese producten.

Zoek je iets specifiek dat je zeker dacht tussen al mijn leuke producten te vinden, maar vind je het niet terug? Aarzel niet om mij te contacteren zodat we samen kunnen bekijken hoe ik jou verder kan helpen.

Leigh van The Box door Liesje Brockley Photography

Hoe het begon

Als kind was ik altijd al creatief bezig met vanallesennogwa. Ik kreeg het leukste knutselspeelgoed, van kaarsen maken tot potten bakken. Ik had een machine waarmee ik oorbellen kon maken van inpakpapier. Amazing! Ik verkocht aan de meisjes uit de buurt mijn wollen vlechtjes om in hun haren te weven. Good times!

In 2011 begon mijn verkoopcarrière dan voor écht.

Ik was al een tijd bezig met juwelen knutselen uit Fimo klei. Samen met een vriendin, Joke (die fantasiejuwelen maakte), richtte ik Tooiful op. We hielden Accessoirées waarbij we iedereen die we kenden uitnodigden om door ons juwelenaanbod te komen snuisteren, met véél hapjes erbij. De ene keer bij Joke in Puurs, dan weer in Schriek (waarvoor we de kantine van KSV Schriek mochten inpalmen).

Deze juwelennamiddagen waren altijd super leuk en gezellig. Én we verkochten goed (misschien ook omdat we niks afwisten van prijsbepaling en onze maaksels nogal goedkoop verkochten).

Joke en Leigh
Tooiful juwelen
Accessoiree
Tooiful kaartjes

Ik had het verkopen helemaal beet en wilde het officieel maken. Joke zag dit jammer genoeg niet zitten, waarna ze in november 2011 besloot om uit Tooiful te stappen.

The Box Mechelen

Rond diezelfde tijd zag ik de oproep verschijnen van Hanne dat ze een overnemer zocht voor haar cadeau conceptwinkel The Box Mechelen. Haar winkel die ze amper een jaar eerder opende. Bij The Box kon je terecht voor de meest uiteenlopende cadeaus. Als ondernemer kon je er je eigen spullen verkopen. Net als ik zit Hanne niet stil en al snel had ze het gevoel dat ze vast zat met The Box. Ze wilde weer op avontuur naar het buitenland.

Gelukkig kwam ik in the picture. Al van toen ik The Box leerde kennen een half jaar eerder, droomde ik van een eigen gelijkaardige winkel. Vol enthousiasme liep ik dan ook naar mijn mama “MAMA ik wil een winkel overnemen!”. Chance dat ik een mama heb die meegaat in mijn zotte ideeën.

Hanne neemt afscheid van The Box
Leigh in The Box

In januari 2012 heropende ik The Box Mechelen met hetzelfde concept én mijn eigen handgemaakte spullen.

Daar stond ik dan, als 21-jarige spring-in-‘t-veld zonder enige ervaring in winkel houden. Tenzij het winkeltje spelen als kind en de Accessoirées van Tooiful meetellen? Marketing? Wasda? Maar, ach, wat is het leven zonder wat impulsiviteit?

Ik heb mijn winkel in Mechelen met veel liefde uitgebaat (waarbij mijn mama, zus en tante me ook vaak hielpen). Mijn winkeldagen in de Borzestraat waren geweldig en ik heb er super veel uit geleerd.

The Box Mechelen vitrine
The Box Mechelen vitrine 1
The Box Mechelen vitrine 2
The Box Mechelen vitrine 3

Andere richting

Helaas, toen Stad Mechelen midden 2014 de plannen aankondigde om in 2015 de binnenstad te vernieuwen, zag ik de donkere bui al hangen. Deze langdurige werken in combinatie met de net autoluw gemaakte binnenstad was nefast om klanten naar mijn winkel te trekken.

Op 1 januari 2015 eindigde het verhaal van The Box in Mechelen. Ik ging mijn droom natuurlijk geen stille dood laten sterven en maakte van The Box een online business.

Tussen 2015 en 2022 proefde ik van verschillende carrièremogelijkheden.

Pedicure Leigh Michele

Pedicure Leigh

Leigh Orthopedie

Orthopedisch schoentechnoloog Leigh

Leigh goudsmid

Goudsmid Leigh

Technisch tekenaar Leigh

Nieuwe wending

Het vuurtje van een stenen winkel bleef echter branden en dus bleef ik timmeren aan The Box heropbouwen en mijn droom om terug een stenen winkel te openen.

In augustus 2022 kwam mijn droomhuis op mijn pad: een prachtige oude woning met vooraan een groot winkelpand.

Fast forward naar 20 april 2023, op mijn 33ste verjaardag trok ik officieel uit hotel mama in Schriek en emigreerde ik naar Tremelo. En sinds 1 juli 2023 is The Box terug een stenen winkel

Daarnaast werk ik sinds januari 2023 bij Fast Administration Services in Keerbergen.

Foto’s © ChaCha Photography

Ik heb één wijze levensles die je uit dit alles moet halen.

Follow your dreams.

Cliché, maar ik meen het! Doe wat je hart wenst.