Enter your keyword

Over The Box

The Box is de one-woman show van Leigh Van den Acker. Als je meer wilt weten over mij, ‘k heb ook een hele pagina over mezelf geschreven.

Way back in januari 2011 opende Hanne De Wachter haar unieke cadeauwinkel in Mechelen. Bij The Box kon je terecht voor de meest uiteenlopende cadeaus. Als ondernemer kon je er je eigen spullen verkopen.

Net als ik zit Hanne niet stil en al snel had ze het gevoel dat ze vast zat met The Box. Ze wilde weer op avontuur naar het buitenland en plaatste in november 2011 een oproep om een overnemer te zoeken voor haar winkel.

Gelukkig kwam ik in the picture. Al van toen ik The Box leerde kennen een paar maanden eerder, droomde ik van een eigen gelijkaardige winkel. Vol enthousiasme liep ik dan ook naar mijn mama “MAMA ik wil een winkel overnemen!”. Chance dat ik een mama heb die meegaat in al mijn zotte ideeën.

In januari 2012 heropende ik The Box met hetzelfde concept én mijn eigen handgemaakte spullen.

Hanne neemt afscheid van The Box
The Box Mechelen vitrine
The Box Mechelen vitrine 1
The Box Mechelen vitrine 2
The Box Mechelen vitrine 3

Helaas was The Box Mechelen geen lang leven beschoren. Drie jaar lang heb ik mijn winkel met veel liefde uitgebaat (waarbij mijn mama, zus en tante me ook vaak hielpen), maar toen Stad Mechelen midden 2014 de plannen aankondigde om in 2015 de binnenstad te vernieuwen, zag ik de donkere bui al hangen. Dit in combinatie met de net autoluw gemaakte binnenstad was nefast om klanten naar mijn winkel te trekken.

Op 1 januari 2015 eindigde het verhaal van The Box Mechelen. Ik ging mijn droom natuurlijk geen stille dood laten sterven en maakte van The Box een online business.

Je vindt The Box meestal ook wel ergens op een markt of beurs doorheen het jaar, waar ik eveneens geholpen word door mijn mama, zus en tante.

The Box Schriekelmarkt
The Box markt
The Box Libelle Winterfair
The Box kerstmarkt Heist-op-den-Berg