Enter your keyword

Over Leigh en The Box

The Box is de one-woman show van Leigh Van den Acker. Dat ben ik dan, jonge dertiger en woonachtig te Schriek (Heist-op-den-Berg), prachtig op foto gezet hiernaast door Liesje Brockley.

The Box is mijn happy place waar ik de leukste cadeaus verzamel voor jou. Bij mij kan je terecht voor handgemaakte gepersonaliseerde cadeaus (met of zonder chocolade of snoep), toffe geschenkpakketten, kleurrijke handgemaakte juwelen en mooie snuisteringen.

Ik zoek deze leuke spullen ook niet te ver, mijn volledig gamma bestaat bijna uitsluitend uit Belgische producten!

Zoek je iets specifiek dat je zeker dacht in mijn shop te vinden, maar vind je het niet in de webshop? Aarzel niet om mij te contacteren zodat we samen kunnen bekijken hoe ik jou verder kan helpen.

Leigh van The Box door Liesje Brockley Photography

The Box toen en nu

 

Als kind was ik altijd al creatief bezig met vanallesennogwa. Ik kreeg het leukste knutselspeelgoed, van kaarsen maken tot potten bakken. Ik had een machine waarmee ik oorbellen kon maken van inpakpapier. Amazing! Ik verkocht aan de meisjes uit de buurt mijn wollen vlechtjes om in hun haren te weven. Good times!

In 2011 begon mijn verkoopcarrière dan voor écht.

Ik was al een tijd bezig met juwelen knutselen uit Fimo klei. Samen met een vriendin, Joke (die fantasiejuwelen maakte), richtte ik Tooiful op. We hielden Accessoirées waarbij we iedereen die we kenden uitnodigden om door ons juwelenaanbod te komen snuisteren, met véél hapjes erbij. De ene keer bij Joke in Puurs, dan weer in Schriek (waarvoor we de kantine van KSV Schriek mochten inpalmen).

Deze juwelennamiddagen waren altijd super leuk en gezellig. Én we verkochten goed (misschien ook omdat we niks afwisten van prijsbepaling en onze maaksels nogal goedkoop verkochten).

Joke en Leigh
Tooiful juwelen
Accessoiree
Tooiful kaartjes

Ik had het verkopen helemaal beet en wilde het officieel maken. Joke zag dit jammer genoeg niet zitten, waarna ze in november 2011 besloot om uit Tooiful te stappen.

Rond diezelfde tijd zag ik de oproep verschijnen van Hanne dat ze een overnemer zocht voor The Box Mechelen. Haar winkel die ze amper een jaar eerder opende. Bij The Box kon je terecht voor de meest uiteenlopende cadeaus. Als ondernemer kon je er je eigen spullen verkopen. Net als ik zit Hanne niet stil en al snel had ze het gevoel dat ze vast zat met The Box. Ze wilde weer op avontuur naar het buitenland.

Gelukkig kwam ik in the picture. Al van toen ik The Box leerde kennen een paar maanden eerder, droomde ik van een eigen gelijkaardige winkel. Vol enthousiasme liep ik dan ook naar mijn mama “MAMA ik wil een winkel overnemen!”. Chance dat ik een mama heb die meegaat in mijn zotte ideeën.

Hanne neemt afscheid van The Box
Leigh in The Box

In januari 2012 heropende ik The Box Mechelen met hetzelfde concept én mijn eigen handgemaakte spullen.

Daar stond ik dan, als 21-jarige spring-in-‘t-veld zonder enige ervaring in winkel houden. Tenzij het winkeltje spelen als kind en de Accessoirées van Tooiful meetellen? Marketing? Wasda? Maar, ach, wat is het leven zonder wat impulsiviteit?

Ik heb mijn winkel met veel liefde uitgebaat (waarbij mijn mama, zus en tante me ook vaak hielpen). Mijn winkeldagen in Mechelen waren geweldig en ik heb er super veel uit geleerd.

The Box Mechelen vitrine
The Box Mechelen vitrine 1
The Box Mechelen vitrine 2
The Box Mechelen vitrine 3

Helaas, toen Stad Mechelen midden 2014 de plannen aankondigde om in 2015 de binnenstad te vernieuwen, zag ik de donkere bui al hangen. Dit in combinatie met de net autoluw gemaakte binnenstad was nefast om klanten naar mijn winkel te trekken.

Op 1 januari 2015 eindigde het verhaal van The Box Mechelen. Ik ging mijn droom natuurlijk geen stille dood laten sterven en maakte van The Box een online business. The Box Mechelen werd zo niet alleen The Box Vlaanderen en The Box België, maar bij uitbreiding ook The Box World.

Tussen 2015 en 2020 heb ik geproefd van verschillende carrièremogelijkheden.

Pedicure Leigh Michele

Pedicure Leigh

Leigh Orthopedie

Orthopedisch schoentechnoloog Leigh

Leigh goudsmid

Goudsmid Leigh

Anno 2021 werk ik als technisch tekenaar bij Archimedes Keerbergen en freelance bij Gifted Services. De tijd die dan nog overschiet, spendeer ik aan het heropbouwen van The Box en mijn nieuwe webshop Silver Rune Crafts, want mijn passie blijft knutselen en winkeltje spelen.

Een tweede webwinkel, you ask? Yes! Met The Box voed ik mijn kleurrijke, kawaii kant. Met Silver Rune Crafts voed ik mijn donkere, ietwat obscure kant. Het is een plek voor alles wat ik geweldig vind, maar wat niet bij The Box past; de minder voor de hand liggende, alternatievere cadeaus, zoals kristallen en schedels, en mijn handgemaakte zilveren juwelen en kaarsen.

Je vindt mij met The Box meestal ook wel ergens op een markt of beurs doorheen het jaar, waar ik eveneens geholpen word door mijn mama, zus en tante.

The Box Schriekelmarkt
The Box markt
The Box Libelle Winterfair
The Box kerstmarkt Heist-op-den-Berg

Ik heb één wijze levensles die je uit dit alles moet halen.

Follow your dreams.

Ik meen het! Doe wat je hart wenst.