The Box in een nieuw jasje

The Box in een nieuw jasje

The Box is al een paar keer van logo veranderd, maar nu vond ik het tijd om eens de hele huisstijl aan te pakken. De felroze en felgroene kleuren pasten niet meer bij waar ik naartoe wilde met The Box.

Ik begon met kleurenresearch en werd verliefd op drie kleuren: coral, grape en teal. Deze kleuren representeren helemaal waar The Box voor staat: leuke en originele cadeaus.

Ik wilde ook een totaal ander logo, want het oude logo vond ik te gewoontjes. Dit kwam vooral omdat ik de typografie bij andere bedrijven met dezelfde naam vaak zag terugkomen en hun logo leek dan te hard op het mijne. Ik kwam zelfs logo’s tegen die bijna een exacte kopie waren.

Na wat te spelen met compositie en lettertypes en feedback te vragen aan mijn zus en een vriend kwam ik uit op wat nu het The Box logo is. Ik ben er helemaal blij mee. Uiteraard vroeg ik ook aan mijn volgers op social media of ze het goed of toch maar niks vonden. 90% van de stemmers vindt het logo nu veel beter. Een schot in de roos noem ik dat!

Het nieuw The Box logo:

Het The Box logo van 2017 tot 2021:

The Box Vlaanderen logo transparant

Het allereerste The Box logo van 2011 tot 2016:

Vergelijkbare berichten